Puppy News☛

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων, με βάση τα rankings από το American Kennel Club. Επιπρόσθετα, παρουσιάζουμε συνοπτικά κάποια βασικά στοιχεία του ταμπεραμέντου και της μορφολογίας κάθε ράτσας. Γνωρίσματα που αποτελούν το λόγο για το οποίο οι παρακάτω σκύλοι έχουν το μεγαλύτερο αριθμό οπαδών ανά το παγκόσμιο.

Λαμπραντόρ (Labrador Retriever)

Πολύ ψηλός δείκτης εκπαιδευσιμότητας και πολύ έξυπνα σκυλιά, τα Λαμπραντόρ αποτελούν την δημοφιλέστερη ράτσα. Το ήρεμο ταμπεραμέντο τους και η όμορφη προσωπικότητά τους, τα καθιστούν ιδανική επιλογή για οικογενειακό κατοικίδιο.








Golden Retriever

Πανέμορφο, χρυσαφί τρίχωμα, πολύ τρυφερός σκύλος, εξαίρετη προσωπικότητα και εύκολο στην εκπαίδευση. Πιθανότατα η καλύτερη επιλογή για οικογενειακό κατοικίδιο.









Γερμανικός Ποιμενικός – Λυκόσκυλο (German Shepherd)

Εξαίρετος σύντροφος για όλη την οικογένεια, εντούτοις το Γερμανικό Ποιμενικό είναι πιο ευτυχισμένο ως σκύλος εργασίας καθώς αγαπά τη δουλειά και θέλει να νιώθει ότι έχει κάποιο έργο να επιτελέσει. Για το λόγο αυτό, ο συγκεκριμένος σκύλος διαπρέπει στην αστυνομία, ως οδηγός για τυφλούς αλλά και ως βοηθός για άτομα με αναπηρίες. Πανέμορφος, με δείκτη νοημοσύνης τόσο ψηλό που θα σας εκπλήξει!




Dachshund

Τα γνωστά σε όλους μας «λουκάνικα», λόγω του λεπτού και μακρουλού σώματός τους. Ένας ατρόμητος σκύλος για το μέγεθός του και διασκεδαστικός σύντροφος για όλη την οικογένεια.







Beagle

Μια ιδιαίτερα ανθεκτική ράτσα, υγιής, με λιγοστές κληρονομικές παθήσεις. Ευγενικό και καλοπροαίρετο, αποτελεί ιδανικό οικογενειακό κατοικίδιο. Το δυνατό του γάβγισμα και το περίεργο ουρλιαχτό του, καθιστούν το Beagle «χρήσιμο» στην περίπτωση που παρείσακτοι εισβάλλουν στην ιδιοκτησία σας.






Poodle

Ένας εξαίρετος σύντροφος και φίλος, γνωστός για την ομορφιά του, η οποία επιδεικνύεται ακόμη περισσότερο με τα ποικίλα «χτενίσματα», τα οποία συναντούμε μόνο στην ράτσα αυτή. Ανθεκτικό και σκληροτράχηλο, το poodle μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Πολύ έξυπνο και πολύ εύκολο στην εκπαίδευσή του.






Τσιουάουα (Chihuahua)

Μια από τις μικρότερες ράτσες σκύλων, με συμπεριφορά όμως που δεν αρμόζει στα... κυβικά του. Το τσιουάουα είναι ένας μεγάλος σκύλος σε μικρό σώμα καθώς είναι ατρόμητο, γενναίο και δεν διστάζει ακόμα και να επιτεθεί σε μεγαλύτερα σκυλιά αν το κρίνει αναγκαίο. Το μικρό του μέγεθος είναι ιδιαίτερα βολικό. Το Τσιουάουα αποτελεί πολύ καλή επιλογή για ζευγάρια χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα, πειθαρχημένα παιδιά, καθώς και για άτομα που μένουν μόνα τους.



Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Έχει έμφυτο το ένστικτο της προστασίας, είναι πολύ πιστός και αγαπά μέχρι θανάτου τα άτομα της οικογένειάς του. Το Ροτβάιλερ αποτελεί έναν πολύ καλό σκύλο φύλακα. Δεν θα διαστάσει να προστατέψει αυτούς που αγαπά, ακόμα και με την ίδια τη ζωή του. Επιπλέον, με σωστή και συνεπή εκπαίδευση, μπορεί να γίνει και ένα εξαίρετο οικογενειακό κατοικίδιο.




Yorkshire Terrier

δανικός σύντροφος για μοναχικά άτομα ή για ηλικιωμένα ζευγάρια. Είναι πραγματικά αξιαγάπητο και πολύ βολικό λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του. Το Yorkshire Terrier δεν ενοχλείται καθόλου να περνά όλο το χρόνο του στα πόδια σας και δεν χορταίνει χάδια και γλυκόλογα



Μποξέρ

Ιδανικό κατοικίδιο για όλη την οικογένεια, το Μποξέρ συνδυάζει τρυφερότητα με πίστη και αφοσίωση, είναι συνάμα ένας ατρόμητος φύλακας και ένας καλός φίλος με τα παιδιά τα οποία και υπεραγαπά. Είναι προτιμότερο να ζει σε σπίτι με αυλή.

13 σχόλια:

  1. to pio oraio pantos, einai ta germanika poimenika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ego sifono me to sxolio tou protou anonimou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dachshund, einai teleia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ......ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....(3/5/10)

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΑΚΕς ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ....ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΤΟΙΟ....ΑΧ ΤΙ ΛΕΩ...ΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. agori mou eisai xeiroteros apo ta zoa kai exeis paei kai poio kato apo ton pato... palio m....a MALAKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδια πως λεγονται τα σκυλια εκεινα που οταν μεγαλωνουν εχουν ενα υπεροχο τριχωμα σαν λιονταρακια?τα συνανταω συνηθως σε ασπρο χρωμα!δεν μπορω να δωσω καλυτερη περιγραφη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεχασετε κ τ dog de bordeayx???????HOOTS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τριχρωμο μακρυτριχο κολι το καλυτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.