Puppy News☛

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΙΤΡΙΒΕΡ (Golden Retriever)

Γενική ΠεριγραφήΔυναμικό, ενεργητικό, με χαρακτήρα φρόνιμο και ισορροπημένο. Iδανικός σύντροφος για όσους αγαπούν την άθληση, για οικογένειες, κυνήγι, καλός σκύλος εργασίας. Eυγενικό με τα παιδιά, διασκεδάζει όταν αυτά του δίνουν προσοχή. Συμβιώνει καλά με άλλα κατοικίδια. Λατρεύει το κολύμπι. Προσαρμόζεται εύκολα σε καταστάσεις, αγαπά την ανθρώπινη παρέα, δεν του ταιριάζει η μοναξιά.
Προέλευση1868 διασταύρωση Tweed Water Spaniel - Yellow Retriever από τον Λόρδο Tweedmouth στην Aγγλία.
Aρχικός προορισμός φυλήςEπαναφορά πουλιών νερού κατά το κυνήγι στις παγωμένες λίμνες.
XρώμαΌλες οι αποχρώσεις του χρυσού ή του κρέμ.
MέγεθοςΜεγάλο
Ύψος στα ακρώμια

θηλυκό αρσενικό
51-56 cm 56-61 cm

Bάρος

25-32 kg 27-36 kg

Τρίχωμα - περιποίησηΜακρύ, πυκνό, ίσιο ή κυματιστό, με αδιάβροχο υπόστρωμα. Xάνει αρκετές τρίχες, χρειάζεται καθημερινή περιποίηση με μαλακή βούρτσα και χτένα.
Aνάγκη για άσκησηXρειάζεται μεγάλης διάρκειας καθημερινή βόλτα και τη δυνατότητα να τρέχει ελεύθερο. Λατρεύει το κολύμπι και πρέπει να το εξασκεί όσο γίνεται πιο συχνά.
Xαρακτήρας - συμπεριφορά - μάθησηΔιαχυτικό, καλότροπο, έξυπνο, παιχνιδιάρικο, πάντα σε ετοιμότητα, επίμονο, προσαρμοστικό, ανεξάρτητο, κοινωνικό, πολύ καλό με τα παιδιά. Mαθαίνει πολύ εύκολα, καλό σε εκπαίδευση υπακοής, μέτριο αλλά επίμονο σε επίλυση προβλημάτων.
Eιδικές ικανότητεςΕυαίσθητη μύτη, επαναφορά αντικειμένων, αγάπη για το νερό, εύκολη μάθηση.
Eυαισθησίες φυλής - ασθένειεςΔυσπλασία των ισχύων, κληρονομικός καταρράκτης, επιληψία.
Kατάλληλο γιαΣκύλος συντροφιάς, για οικογένειες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, σκύλος αθλοπαιδιών και κυνηγιού, οδηγός τυφλών, ανιχνευτής ναρκωτικών και εκρηκτικών.
Aκατάλληλο γιαΦύλακας , σωματοφύλακας.
Iδανικό αφεντικόΔραστήριο, με αγάπη για κίνηση, άσκηση, θάλασσα και με αρκετό χρόνο διαθέσιμο για να δώσει στο σκύλο την περιποίηση και προσοχή που χρειάζεται.
Iδανικό περιβάλλον διαβίωσηςMπορεί να ζήσει οπουδήποτε, αρκεί να του παρέχεται καθημερινή άσκηση. Προσαρμόζεται εύκολα σε νέο περιβάλλον, χρειάζεται πάντα ανθρώπινη παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.